اطلاعات تماس

09155122338

هیئت ابوالفضلی روستای ازغند

تعداد بازدید : 1517

تعداد نظرات : 0 نظر

تاریخ انتشار : 1398/06/22

توسط : علی اکبر باصری ازغندی

اشتراک گذاری :

در سال  1334شمسی ازغند جای مشخصی بنام هیئت ندارد، هرسال چند روز مانده به ماه محرم خانه یکی از اهالی را در نظر گرفته و آنرا از هر لحاظ آماده پذیرایی مردم میکنند. چون نام امام حسین (ع) در میان است، هر چه از مردم بخواهند کمک میکنند. از قالی های اتاق مهمانی و قالیچه هایی که وسط لحاف هاپنهان کرده اند و انواع پارچه ها و مخمل ها همه را برای دهه محرم دراختیار کارگزاران هیئت میگذارند.

چون هنوز هیات کنونی ساخته نشده بود، یکی از خانه های مورد استفاده ، خانه شیخ اسماعیل ، پدر حاج اصغر خاکسار بود که حدود دو هفته ای در اختیار هیئت و مسئولین که در آن زمان  آقایان : منشی کدخدا ، حاجی ضیاء ، احمدوکیل ، حاجی تربتی ، اقامحمدطاهر ، اقای مسعود، اقایان خادمی ، حج اقا مجیدناصری و چند نفر دیگر بودند.

دلیل آگاهی من از این موضوع با اینکه ده دوازده ساله بودم، اما در همسایگی و مجاور هیئت، خانه مان بود و حتی بعضی از شبها ی محرم چون تا اواخر شب مجلس ادامه داشت، همانجا می خوابیدم و اما نخستین اقدامات و شروع کار با تمیزکردن منزل و بردن حیواناتی که در هر خانه آن زمان وجود داشت مثل مرغ و خروس و گوسفند و چهارپایان به جای دیگر و بعد، گذاشتن پایه و ستونها و طناف بندی آنها... و چون در این زمان از برزنت و چادرهای جدید امروزی خبری نبود از سیاه چادرهای مال دارها(گوسفندار)استفاده میکنند. بعد از بستن سیاه چادر برروی ستون و پایه ها که برای محفوظ ماندن ازگرما و سرما و باران انجام میگرفت ، نوبت به تزئین درب و دیوار هیئت میرسید که باقالی و قالیچه های بافت ازغند که بسیار زیبا بود و انواع پارچه ها ی رنگارنگ که جلوه دیگر به هیئت  میداد می پرداختند .

 از اول محرم تا عصرعاشورا برنامه عزاداری ادامه داشت البته از یکی دو ساعت به غروب تا پاسی از شب گذشته ،و از آن هم دادن هر شب آبگوشت بود . در تمام دهه محرم غیر از ظهر عاشورا که حلیم بود هیچ نهاری به کسی داده نمیشود، تمام پذیرایی هم فقط با ابگوشت است . برنجی در کار نیست مگر اتفاقی کسی بقول ازغندی ها پلو بدهد. این روال تا چند سال بعد ادامه داشت تا هیئت اصلی ازغند درسالهای بعد بود که در جنب ایوان و محل هیئت کنونی در قسمت پایین ساختمانی سوله مانند بزرگی، از چوب که ستونهای وسط آن از درختان سرو محراب ازغند چهار عدد در وسط بکاررفته بود، آماده کردند که از این هیئت هم سالها استفاده میشد تا اینکه مرحوم آیت الله سعیدی بانی خیرشده و باکمک ایت الله و خیرین ازغندهیئت کنونی ازغند را بنا نهادند.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی *

شماره تماس

آدرس الکترونیک

دیدگاه شما *